Ρεσιτάλ Πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Ρεσιτάλ πιάνου Εβίτας Μανιατοπούλου – Ανδρέα Ξενόπουλου

Έργα Sibelius, Chopin, Wagner, Prokofiev και «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Saint Seans για 4 χέρια

Αίθουσα Συναυλιών Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς

Άγιος Γεώργιος, Βοιωτία

Ώρα έναρξης 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς συνεχίζει δυναμικά τις καλλιτεχνικές του δράσεις με επίκεντρο το πιάνο, αυτή τη φορά χτίζοντας μια νέα συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο της όμορφης Χίου. Υποδεχόμαστε την διακεκριμένη πιανίστα Εβίτα Μανιατοπούλου η οποία έχει στο δυναμικό της συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές τις στη μακρινή Αλάσκα με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Eduard Zilberkant. Επί σκηνής, παρέα με τον δικό μας πιανίστα Ανδρέα Ξενόπουλο, θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ μέσα από πιανιστικούς διαλόγους που περιλαμβάνουν έργα σόλο αλλά και το διάσημο «Καρναβάλι των Ζώων» του Camile Saint Seans για 4 χέρια, ένα έργο/παραμύθι ειδικά σχεδιασμένο για μικρά και μεγάλα παιδιά! Επιπλέον έργα των Sibelius, Chopin, Prokofiev και Wagner θα γεμίσουν για άλλη μια φορά την ζεστή αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 20:00 το βράδυ.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πιάνου από την πιανίστα Εβίτα Μανιατοπούλου το οποία θα προσδώσει στους σπουδαστές μας ανεκτίμητες γνώσεις τόσο στο αντικείμενο της πιανιστικής ερμηνείας όσο και της επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω της συζήτησης που θα ακολουθήσει με τους μαθητές.

Οι δύο καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί συνδέονται με βαθιά φιλία ετών από την περίοδο των πανεπιστημιακών σπουδών τους τόσο στην Ελλάδα όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η συνεργασία αυτή μέσω των δράσεων που οι εκπαιδευτικοί έχουν σχεδιάσει αναβαθμίζει το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο και των δύο εκπαιδευτικών φορέων ανοίγοντας το δρόμο για μια μελλοντική συνεργασία και μετακίνηση σπουδαστών μεταξύ των δύο σχολείων. Το ίδιο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό μας σχολείο έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Χίου με την αντίστοιχη επίσκεψη του κ. Ξενόπουλου εκεί. Οι δύο καλλιτέχνες διαθέτουν μεγάλη εκπαιδευτική και καλλιτεχνική εμπειρία και ακολουθούν κοινούς άξονες μιας πιανιστικής παράδοσης η οποία ξεκινά από τον ιστορικό πιανίστα Victor Karpovich Merzhanov του οποίου την σχολή γνώρισαν μέσω του μαθητή και δασκάλου τους, τακτικού καθηγητή πιάνου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Λάμπη Βασιλειάδη.

Θα είναι τιμή μας να σας έχουμε και πάλι κοντά μας σε ακόμη μία ευκαιρία να απολαύσουμε καλή μουσική, στη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα της αίθουσας συναυλιών και να οδηγήσουμε όλοι μαζί ένα βήμα εμπρός το σχολείο μας υπογραμμίζοντας το σοβαρό και πολύτιμο μουσικό του στίγμα.

Θα είναι χαρά μας να παρευρεθείτε.

Με τιμή,

Παρασκευή Μητρατζούλη

Διευθύντρια Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς

Η Εβίτα (Ευανθία) Μανιατοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 10 χρονών στην τάξη της Μάρως Φραγκούλη στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα 10 και α΄ βραβείο). Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο αρμονίας με βαθμό άριστα 10) στην τάξη του Σταμάτη Αθανάσουλα. Είναι κάτοχος πτυχίου Μουσικής, κατεύθυνση μουσικής εκτέλεσης (πιάνο) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου (τάξη  Λάμπη Βασιλειάδη) και μεταπτυχιακού στην Μουσική Εκτέλεση (πιάνο) του University of Alaska Fairbanks, (τάξη Dr. Edward Zilberkant). Έχει παρακολουθήσει master classes πιάνου με τους R. Becker, C. Currò Dossi S. Karpounkina, J. Karnavicius, R. Saterlie, και Hideyo Harada και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες πιάνου στην Κέρκυρα, Ξάνθη (Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ξάνθης), Λάρισα, Αθήνα (Piano Plus Festival) και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το καλοκαίρι του 2018 συμμετείχε ως συνοδός στο Fairbanks Suzuki Institute. Από το 2010 συμμετέχει στα σεμινάρια Internationale Musiktage Brache στη Γερμανία. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όλες οι δράσεις του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς είναι διαθέσιμες στο www.mousikolivadias.gr

Σχετικά